Logo Lolland Håndværker Og Industriforening

 

Vore
samarbejdspartnere :

Varelotteriet

Pension for selvstændige

SMV Dannmark

 

 

 

© JAU2
Jesper Clemmensen og Flugtrute Østersøen

 

Flugtrute Østersøen

Ved Håndværker & Industriforeningernes Formandsmøde i Grenå den 7. september 2012 blev et andet lokalt talent præmieret for sin indsats.

Denne indsats er noget anderledes end det vi normalt forbinder med et håndværk. Jesper Clemmensen, der stammer fra Holeby, har efter mange studier skrevet bogen "Flugtrute Østersøen".

"Flugtrute Østersøen" beskriver på en ganske glimrende måde historien om den usynlige mur mellem DDR og Danmark under den kolde krig.

Legatet, der er tildelt Jesper Clemmensen er på kr. 60.000, og kommer fra det lokale Varelotteri's overskuds andele - dette administreres af Lolland Håndværker & Industriforening og Varelotteriet's Hovedkontor i København.

Legatet har givet Jesper Clemmensen mulighed for at lave den rette research forud for bogens udgivelse. Denne research har kostet mange penge til rejser, overnatninger og meget andet.

Det har været nødvendigt for Jesper at hente oplysninger til bogen i de gamle nazi - arkiver i det tidligere DDR - foruden personlige interviews. Uden dette store forarbejde ville bogen ikke have været en realistisk skildring af forholdene "dengang".